marți

Prajitura cu crema gelatinoasa "3 Arome"

_



Prajitura este facuta din 3 creme si cu 3 feluri de gusturi:
1 gust de cioco black.
2 gust de cioco white.
3 gust de capsuni.

Ing.pt.crema cu cioco black(neagra)

-1 ou
-200 ml lapte
-60 gr. zahar
-20 gr. unt
-putina esenta de rom
-1 ciocolata black
-7 gr. gelatina granule
-(60 ml apa rece pt. dizolvarea gelatinei)

Ing. pt. crema cu cioco white (alba)

-1 ou
-200 ml lapte
-60 gr. zahar
-20 gr. unt
-putina esenta de vanilie
-1 ciocolata white
-7 gr. gelatina granule
-(60 ml apa rece pt. dizolvarea gelatinei)

Ing. pt. crema de capsuni

-1 ou
-200 ml lapte
-60 gr. zahar
-20 gr. unt
-putina esenta liqueur Kirsch
-4 linguri cu gem de capsuni
-7 gr. gelatina granule
-(60 ml apa rece pt. dizolvarea gelatinei)

MDP.
1.Freacam oul,apoi adaugam laptele (putin cate putin),dupa care compozitia rezultata o strecuram.
2.Apoi compozitia o turnam intr-o craticioara,i adaugam zaharul si o dam la fiert (foc mic),amestecand continuu.
3.Cand a dat in primul clocot adaugam untul si amestecam bine,pana se topeste untul.
4.Dupa ce sa topit untul, adaugam esenta si ciocolata, (iar la cea de capsuni i adaugam esenta si cele 4 linguri de gem)si amestecam bine apoi stingem focul.
5.Dupa ce am stins focul adaugam gelatina (dizolvata in apa) si amestecam f.f bine.
6.Lasam crema sa se raceasca 10-15 min. la temperatura camerei,apoi o turnam intr-o forma 20 cm lungime/15 latime(forma trebuie sa fie imbracata in interior cu ceolofan) ,apoi dam crema la congelator pt.40 minute.Intre timp preparam cea dea doua crema ,o lasam 10-15 min. la temp.camerei dupa care o turnam peste prima crema(inchegata) si o dam la congelator pt. 40 min.,intre timp preparam cea dea treia crema o lasam 10-15 min. la temp.camerei dupa care o turnam peste cea dea doua crema,si o dam la congelator pt. 1 ora.Dupa ce sa inchegat bine o scoatem din forma ,o taiem cuburi si gata....este f.f delicioasa si racoroasa!!!...

 
©  free template by Blogspot tutorial