sâmbătă

Ankake yakitofu




ingred.

-800 gr tofu cam 2 cutii(il scurgeti de zeama inainte de a il praji)
-1 lingtz.miso
-1 lingtz. sake
-2 lingtz. shoyu (sos de soia)
-putina sare & piper
-morcov,praz si ciuperci,toate taiate in buc. potrivite
tofu se taie i felii potrivite si se prajeste in putin ulei de susan pe ambele parti ,apoi se pun la scurs de ulei pe hartie de bucatarie,intre timp calim legumele(morcov,praz si ciuperci shitake)in aceeasi tigaie,dupa ce s-au rumenit bine legumele adaugam shoyu,sake,miso,sarea si piperul amestecam bine iar apoi adaugam 2 linguri rase cu katakuriko dizolvat in 200 ml apa rece,amestecam f. bine si mai lasam la fiert cam 2 - 3 minute amestecand continuu,feliile de tofu se aseaza in ordine pe marginea farfuriei iar in mijloc punem sosul de ankake (vezi foto)

Pofta buna!

 
©  free template by Blogspot tutorial