vineri

Niku jaga

Photobucket

osake -3 linguri
shoyu (soi sos) -3 linguri +1 pe shirataki
zahar -1 lingura
mirin -3 linguri
sare -1 lingurita
cartofi -4 (mari)
ceapa -1 (mare)
morcov -1 mare (2 daca sunt mici)
carne de vita felii subtiri -2 casolete
sirataki -1 punga mica
unt -2 cuburi (sau putin ulei)

Cartofii se curata, se taie in jumate si se fierb in 1500 cc apa cu o lingurita de sare, 10 minute (chiar de la inceput cand puneti vasul pe foc). In acest timp se caleste cu unt ceapa taiata in 8 bucati, morcovul taiat in 6 (partea mai groasa in 4 si partea mai subtire in 2, pe lungimea morcovului) si carnea. Dupa calire se adauga sake, 3 linguri shoyu, zahar si mirin. Dupa ce au fiert cartofii se scurg de apa si peste ei se pun legumele si carnea, calite in prealabil, apoi se pune sirataki si inca 1 lingura de shoyu. La urma se adauga apa pana se acopera putin toate ingredientele. Se acopera cu un capac mai mic decat oala de fiert si se mai fierbe inca odata la foc potrivit 20 de minute. Daca nu este prea sarat, puteti pune inca 1 lingura de shoyu.
Pofta buna!

____________

0 Comments:

 
©  free template by Blogspot tutorial