vineri

Oyako don



Ingred:pt.2 pers
-o jumatate de ceapa taiata solzisori
-1 piept de pui taiat buc.mici si prajite separat
-100 ml apa
-60 ml.katsuo dashi
-40 ml mirin
-un varf de lingurita cu zahar
-4 oua batute usor
MDP
Se pune pe foc apa,katsuo dashi,zaharul,mirinul si ceapa

cand a dat in fiert se adauga carnea de pui (deja prajita separat)si se lasa la fiert 1-2 minute


dupa care se adauga ouale si se firbe(prajeste) 1 minut cu capacul pus


apoi se pune deasupra orezului(fiert)



Pofta buna!

3 Comments:

MONONOKE KITCHEN said...

Ce bun! Am mancat la un restaurant japonez un fel (nu mai stiu cum se chema)care respecta structura prezentata de tine, numai ca era carne de porc. Presupun ca se face cu porc si in Japonia? Dar atunci nu se mai cheama oyako, nu?

Mamichan said...

Oishiisooooo!!!! Felicitari!
Cand ai putin timp,te astept sa ridici un premiu!!Pop si o zi buna;)

Dragonika said...

Multumesc mult Mamichan,esti o draguta (*=*)
Mononoke se zice oyako de la gaina si oul(mama si copilul),dar daca se face cu carne de porc nu cred ca se mai potriveste numele oyako...dar fiecare pune ceea ce-i place mai mult,si presupun ca cei de la restaurantul respectiv au realizat ca romanilor le place mai mult carnea de porc decat cea de pui si de aceea a inlocuit-o,cred ca are gustul destul de bun si cea de porc (*=*)

 
©  free template by Blogspot tutorial