marți

Tofu prajit cu sos de ciuperci

Photobucket


Ingred.(pt. 4 persoane)
-3 buc. de tofu (taiate pe jumate si apoi feliute)
-ulei

Sos de ciuperci:
-2 cutii de ciuperci (shimeji)
-200ml apa rece amestecata cu 1 lingurita de amidon(katakuriko) si 1 lingurita granule de supa (torigara soup)
-3 linguri shoyu
-3 linguri mirin
-un varf lingurita shoga (ginger)
-ulei de susan (goma abura)
Se prajesc ciupercile in putin ulei de susan apoi se adauga shoyu,mirin,shoga si se amesteca ,dupa care se adauga apa (in care sa dizolvat amidonul si supa),se amesteca bine si cand a devenit ca o geltina moale se stinge focul.
Feliile de tofu se lasa la scurs pe un gratar cu o mica greutate pusa deasupra,timpul de scurs este cam 2-3 ore.
Se prajeste feliutele de tofu in ulei si se aseaza pe farfurie,iar deasupra se pune sosul de ciuperci si putin praz tocat.
* Este o reteta f. ieftina ¥.
* Cu toful se umbla usor pt. ca se rupe foarte repede.
Pofta buna !

0 Comments:

 
©  free template by Blogspot tutorial