miercuri

Friptura de pui si fructe de mare

Photobucket

Ingred.(pt.4 pers.)
-4 pulpe de pui dezosate (tori no momo niku)
-o jum. de ardei gras rosu (taiat feliute subtiri)
-o jum. de ardei gras galben (taiat feliute subtiri)
-o jum. de ceapa (taiata solzisori)
-3,4catei de usturoi(tocat marunt)
-2 linguri de bulion
-2 hotate(scoici mari,fara carcasa, ci doar carnea lor)
-2 ebi (creveti curatati de coaja)
-sare,piper(dupa gust)
-ulei de masline

MDP
Sos.
S-e caleste usturoiul in putin ulei de masline,apoi se pune bulion,sare,piper 300 ml de apa, lasi s-a se fiarba pana scade la jumatate amestecand din cand in cand.

1.Carnea de pui se frige la gratar,cu putina sare si piper .
2.Ceapa si ardeii se caleste in ulei de masline cu putina sare si piper.
3.Hotatele si ebi se dau prin faina cu ou(ca snitele)si se prajesc.
Cand toate sunt gata,se aseaza pe farfurie in felul urmator: intai asezi sosul,apoi puiul(in mijlocul farfuriei)...iar deasupra pui ardeii si ceapa(calite),apoi peste acestea asezi hotatele si ebi,la final presari putin patrunjel (vezi foto).
*Este o mancarica foarte-foarte delicioasa...necesita ceva timp dar merita (*=*)
Pofta buna!

Fotografiile sunt facute cu telefonul si nu prea se vad clar culorile....patrunjelul este verde-verde dar in poza se vede cam inchis la culoare,offf..deabea astept sa-mi cumpar camera (~;~)...
Photobucket

2 Comments:

APRIL said...

Am poftit la mancarica ta!Arata super!Cand voi avea timp mai mult pt bucatarit o voi gati.Multumesc pt idee.Pupicuti

Magalena jp. said...

April multumesc mult (*=*),este foarte buna si-ti recomand din suflet sa o incerci....Te pup dulce

 
©  free template by Blogspot tutorial