luni

Hamburger cu sos demi glace

Photobucket

Ingrediente:
-400gr carne tocata mix(porc si vita)
-o jumatate ceapa tocata
-3linguri kechup
-1 ou
-40 ml apa
-un pumn de pesmet(panko)
-sare si piper.

Toate se amesteca f.bine apoi se dau forme de hamburger si se pun la frigider 1 sau 2ore dupa care se prajesc in putin ulei sau se frig la cuptor 200℃ 40-45 min.Cand sunt gata se toarna deasupra sosul si se servesc cu garnitura de legume fierte & orez .

Sos Demi-glace (demigura sos)
-o jumatate de ceapa tocata
-8 ciuperci taiate feliute subtiri
-sare
-piper
-1 lingura faina (dizolvata i 2-3 linguri de apa...rantas)
-2 linguri de bulion
-100ml vin rosu
-500 ml apa
-1 lingura zahar
-1 lingura kechup

MDP
Se caleste ceapa in putin ulei 3-4 minute apoi se adauga ciupercile si se calesc impreuna vreo 5 min.apoi se adauga bulionul si kechupul se amesteca bine dupa care se pune apa,vin,sare,piper,zahar,si se lasa la fiert foc potrivit 30 minute amestecand din cand in cand,dupa aceea se adauga faina (rantas)se amesteca bine si se mai lasa la fiert 7-10 min. la foc mic amestecand mai des(ca sa nu se lipeasca faina de cratita).
*sosul acesta este f.f bun...mult mai bun decat cel din comert Photobucket

Pofta buna !

0 Comments:

 
©  free template by Blogspot tutorial