luni

Friptura de miel

Photobucket

Ingred.(4 persoane)
-8 buc. carne de miel (cate 2 fripturi de fiecare)
-sare
-piper
-4 linguri unt

Carnea de miel se sareaza,pipereaza si apoi se prajesc putin in cele 5 linguri de unt (se rumenesc usor pe o parte si pe cealalta),apoi se baga la cuptor (pe gratar) 200 ℃ 45-50 minute.


Sos
ingred:
-130 smantana (sau nama cream)
-1lingura de unt
-3 catei de usturi tocati marunt
-1 lingura zeama de lamaie
-sare si piper

Garnitura de legume
ingred:
-ciuperci stridii (maitake)
-ardei gras rosu si verde taiati fasii subtiri
-sare,piper
-3 linguri de unt
Se calesc legumele in unt cu sare si piper,apoi se scot legumele si se adauga ingredientele pt. sos,deci intai punem usturoiul la calit cu lingura de unt,apoi adaugam si restul ingredientelor:smantana,sarea.piperul,zeama de lamaie fierbem cam 1minut amestecand continu (deci sosul se prepara in untul care a ramas de la prajirea legumelor + adaugare inca 1 lingura unt).
Friptura se pune pe farfurie deasupra se toarna 2-3 linguri de sos + garnitura de legume si cateva felii de cartofi prajiti.
Pofta buna!

3 Comments:

Mamichan said...

Oishiiso!!!!!!Friptura arata best,cred ca a fost foarte delicioasa ;)

Simona said...

Buna Dragonika!
Da-mi te rog o adresa de e-mail, vreau sa-ti spun ceva.:)

Magalena jp. said...

A fost foarte buna..frageda friptura,le-a placut si copiilor ,fiica-mea a lins tot ce era in farfurie (*=*).
Simona am sa-ti trimet adresa de e-mail pe blogul tau.
Kiss you all !!

 
©  free template by Blogspot tutorial