luni

Sosuri

1.Sos Demi-glace (demigura sos)

-o jumatate de ceapa tocata
-8 ciuperci taiate feliute subtiri
-sare
-piper
-1 lingura faina (dizolvata i 2-3 linguri de apa...rantas)
-2 linguri de bulion
-100ml vin rosu
-500 ml apa
-1 lingura zahar
-1 lingura kechup

MDP
Se caleste ceapa in putin ulei 3-4 minute apoi se adauga ciupercile si se calesc impreuna vreo 5 min.apoi se adauga bulionul si kechupul se amesteca bine dupa care se pune apa,vin,sare,piper,zahar,si se lasa la fiert foc potrivit 30 minute amestecand din cand in cand,dupa aceea se adauga faina (rantas)se amesteca bine si se mai lasa la fiert 7-10 min. la foc mic amestecand mai des(ca sa nu se lipeasca faina de cratita).

2.Sos cu smantana si ceapa multa

-200gr.nama cream (frisca nebatuta sau smantana)
-150 ml vin alb
-2 cepe (tocate marunt)
-patrunjel
-sare
-piper
Ceapa tocata se caleste in putin unt ,apoi se adauga vinul,nama cream(smantana),sare ,piper si se mai lasa pe foc cam 4-5 min. mestecand continu,iar la final se adauga patrunjelul tocat.

3.Sos cu smantana si usturoi

-1 lingura unt
-4 linguri smantana (eu am pus nama cream)
-1-2 catei de usturoi pisati
-2,3 picaturi zeama de lamaie
-marar tocat
-putina sare si piper
Se pune la topit untul intr-o tigaie apoi i se adauga smantana(nama cream),usturoiul,zeama de lamaie,sare,piper,mararul si se da in fiert 1-2 minute.

0 Comments:

 
©  free template by Blogspot tutorial