sâmbătă

Prajitura "Cocos" (Bounty Bars)



Aceasta prajitura o am de aici ,la ingrediente i-am facut cateva modificari .

Blat
Ingred.
-120 gr.unt
-70 gr zahar
-2 oua
-180 gr faina
-3 linguri cu cacao
-1 lingurita(cu virf) praf de copt
-2 linguri cu lapte
-putina esenta de vanilie

MDP
1.Untul se amesteca bine cu zaharul si ouale (cu mixerul),apoi adaugam cacao,faina,praful de copt,laptele,esenta si le amestacam bine.
2.Compozitia rezultata se pune in tava(tapetata cu faina),compozitia este cam groasa si de aceea va fi nevoie sa o intindeti uniform cu ajutorul unei palete sau cu o lingura.
3.Coacem blatul la 180℃ 23 minute,dupa ce sa copt il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca.

Crema de cocos
Ingred.
-3 linguri cu gris
-300 ml lapte
-80 gr unt
-80 gr zahar
-100 gr praf de cocos (sau fulgi de cocos)
-putina esenta de vanilie
-4 linguri de frisca lichida (nama cream)

MDP
Amestecam grisul cu laptele (punem lapte peste gris putin cate putin amestecand continuu pt. a nu se forma cocoloase),apoi le punem pe foc(mic)adaugam zaharul ,untul si lasam la fiert pana se ingroase compozitia(amestecand continuu,bineinteles),apoi stingem focul adaugam esenta si nuca de cocos, le amestecam bine si le lasam sa se raceasca.Dupa ce sa racit bine adaugam cele 4 linguri de frisca lichida le amestecam,iar crema obtinuta o asezam pe tava(forma cu fund detasabil,sau tava imbracata cu foaie pergament),apoi deasupra cremei asezam blatul,apasam usor blatul cu podul palmei si il dam la frigider pt.1 ora.Deasupra i-am pus ciocolata razuita..pt. efect

Apoi il taiem felii si-l servim fara sa repiram (*@~)...pofta buna!

 
©  free template by Blogspot tutorial