vineri

Ebi cu sos alb si pilaf

Photobucket

Ingred.
-16 creveti
-o cepa(potrivita)
-200gr. de frisca nebatuta si neindulcita
-3-4 ciuperci taiate feliute subtiri
-putin patrunjel
-450 de gr. de orez deja fiert(il cantaresti dupa ce il fierbi )
-50 gr. wisky(alcool)
-100 gr.unt
-ulei de masline
-3 linguri de branza parmezan(razuita)
-1cana supa de pui(cubulet dizolvat intr-o cana de apa calda)
-sare
-piper

Mod de preparare

Pilaful :
Se caleste ceapa si ciupercile in 50 gr unt +putin ulei de masline,apoi pun orezul(fiert),sare,piper,supa de pui si branza parmezan amestec contunu la foc potrivit cam 3 min.,(pana se inglobeaza supa cu orezul) si e gata.

Mod de perparare

Ebi(creveti):
Ebi se dau prin faina apoi i calesc putin in 50 gr de unt +putin ulei de masline,apoi se pune frisca nebatuta sau (smantana),sare,piper si wisky se las putin la fiert dupa care se scot mai intai ebi si se pun pe farfurie alaturi de putin pilaf,sosul ramas in tigaie se mai fierbe f. putin dupa care se toarna deasupra crevetilor din farfurie si se presara patrunjel tocat deasupra.
Pofta buna!

0 Comments:

 
©  free template by Blogspot tutorial