marți

Prajitura Tiramisu cu foi de clatite

Photobucket

Photobucket


Crema
Ingred.pt. crema
- branza mascarpone100gr
- 2 galbenusuri de ou
- 50-60 gr.zahar
- nama cream 250ml(o cutie si un pic)
-cacao

Mod de prep.crema
Branza mascarpone,galbenusurile si zaharul se pune intr-o oala (sau castron mare)si se amesteca cu telul f.f. bine pana se face o compozitie cremoasa,apoi putin cate putin se adauga frisca( frisca sa fie deja batuta cu 1-2 linguri rase zahar zahar)si se amesteca din nou f.f. bine.

Si apoi lasa-ti crema la frigider cam 3 ore (pt. a se lega...intari un pic)

Sirop (pt. insiroparea blatului)
-100 ml cafea express
- 2 lingurite de esenta de coniac(brandy)acestea se amesteca impreuna.

Clatitele
-2 oua
-faina 150-200 gr
-apa minerala cat cuprinde(pt. a iesi comp.subtire)
-2 linguri zahar
-o lingurita praf de copt

Compozitia nu trebuie sa fie groasa,pt.subtiere adaugati mai multa apa minerala....in caz de e nevoie.

Clatitele l-e insiropati foarte f. putin.(se folosesc cam 8 clatite...depinde cat de subtiri le face-ti).
modul de asezare:

clatita
crema
cacao
clatita
crema
cacao
...si tot asa

Pofta buna !

2 Comments:

Mamichan said...

Arata super bine!Tabetaiiiiiiiiiii
Felicitari pt blog

Magalena jp. said...

mamichan multumesc (*:*)! si blogul tau arata bine,Yoroshiku!

 
©  free template by Blogspot tutorial