joi

Gogosi

 
 
 
Photobucket

Aluatul il fac ca cel de cozonac,doar ca exclud esenta de rom si coaja de lamaie,iar cantitatea zaharului o micsorez.
-300 gr. faina カメリア(cu agent de dospire)
-200 gr. faina normala
-2 galbenusuri
-100 gr. unt sau margarina topita
-50 gr. zahar
-240 ml. lapte
-12 gr. drojdie
- putina esenta de vanilie

Pun intr-o oala mica laptele si-l incalzesc , apoi sting focul si adaug zaharul,untul,esenta si le amestec bine(pana se topeste zaharul si untul).. Intre timp pun in masina(de framantat) faina,drojdia,galbenusurile, si apoi adaug ingredientele din oala(laptele..etc) si las coca la framantat,dupa ce sa terminat programul de framantare si dospire scot aluatul din masina si-l framant la mana cu putina faina si ulei pe palme ,apoi intind aluatul foaie grosuta si decupez cu paharul ,formele decupate le pun pe o tava unsa cu ulei si le las la dospit 10-15 minute ,apoi le prajesc in ulei mult si incins bine.Dupa ce le-am prajit le las sa se scurga de ulei iar apoi le pudrez bine cu zahar.
Ies in jur de 20-25 de gogosi.
Pofta buna!

am facut si in forme rasucite..(*=^)

0 Comments:

 
©  free template by Blogspot tutorial