joi

Covrigi a'la Alina

Photobucket

Ingred.
250 g faina
5.5 g drojdie
4 g sare
12.5 g zahar
12.5 g unt
163 cc apa

La fiert:
1 lingura de sare la litrul de apa.

Aluatul
apa, sarea, zaharul si drojdia se amesteca bine si se pune la dospit 15 minute, dupa care se amesteca cu faina si se framanta foarte bine, apoi puneti coca la crescut 60 de minute. Dupa ce a crescut impartiti coca in cate bucati doriti sa va iasa (la mine au fost 10) si le dati forma de covrig. Puneti apa la fiert cu sare, si cand da apa in clocot puneti covrigii unul cate unul la fiert timp de 30 de secunde. Dupa fierbere se scot la scurs, atentie sa nu-i rupeti, apoi se pun intr-o tava cu o foaie de copt la cuptorul incalzit prealabil la o temperatura de 180-200 grade timp de 20 minute. Daca doriti puteti presara deasupra, inainte de coacere, sare, mac,susan sau ce doriti voi.
Pofta mare!

0 Comments:

 
©  free template by Blogspot tutorial