sâmbătă

Tort "Minge de fotbal"

Rento LA MULTI ANI ! (7 anisori)

Photobucket

Ingred: pt. Blat de cacao
-6 oua
-140 gr. zahar
-100 gr. faina
-40 gr. cacao
-2 linguri cu ulei
-esenta de vanilie si rom

Se mixeaza ouale si zaharul f.f. bine pana se fac ca o crema de culoarea untului ,apoi se adauga faina si cacao in ploaie putin cate putin amestecand usor cu o lingura de lemn sau cu telul,dupa ce sa incorporat bine adaugam uleiul si esenta,amestecam putin si apoi punem compozitia in tava (unsa cu ulei, pusa hirtie pergament pe fundul tavii si tapetata cu faina).
Se coace 160℃ 40 minute.

Crema de branza

-225 gr. branza cremoasa (cream cheese )
- 3 galbenusuri de ou
- 80 gr.zahar
-putina esenta de rom
-400 ml frisca (batuta cu 5 linguri de zahar,esenta vanilie si intaritor de frisca)
(pt. ca eu nu am gasit intaritor de frisca in Japonia , intares cu foi de gelatina inmuiata in putina apa,MDP:la 200 ml frisca folosesc o foaie inmuiata in 20 ml apa calda,deci la crema aceasta am folosit 2 foi de gelatina inmuiate in 40 ml apa calda,modul de prep. este acelasi cu Crema Frockensahne crema nr.12)

MDP:
Branza,galbenusurile,esenta si zaharul se pune intr-un castron maricel si se amesteca cu telul f.f. bine pana se face o compozitie cremoasa (moale),apoi se adauga putin cate putin frisca si se amesteca din nou f. bine.
Sirop (pt. insiroparea blatului)
-100 ml cafea instant
- 2-3 linguri esenta de rom
-1 ling. zahar pudra

Taiem blatul in 2 buc.egale ,prima buc. o asezam pe tava (cu fund detasabil)o insiropam bine si o pudram cu cacao pe toata suprafata,apoi adaugam crema o intindem bine pe toata suprafata blatului,iar la final i punem deasupra si cealalta buc. de blat si il lasam la frigider pana a doua zi(pt. a se inchega crema)
Dupa ce scoatem tortul din forma il imbracam cu frisca iar apoi i desenam cu ciocolata forma de minge ,iar pe margini se fac decoruri dupa preferinte.

 
©  free template by Blogspot tutorial