miercuri

Prajitura cu crema de dulceata (capsuni)

Photobucket

Photobucket



Crema

-1 galbenus de ou

-2 linguri faina

-300 ml lapte

-5 linguri mari cu dulceata de capsuni

-80 gr.zahar

-10 gr.geletina farina (pudra)

-cateva pic.esenta de rom

-120 gr margarina

-50 gr zahar pudra

-150 gr.frisca (batuta)

Se pune faina intr-o craticioara si i se adauga laptele putin cate putin amestecand continu,apoi se adauga galbenusul,zaharul,esenta si se amesteca f. bine,dupa care se pune pe foc mic si se fierbe amestecand continu pana se ingroasa,apoi se adauga cele 5 linguri de dulceata se amesteca si se mai fierbe inca putin amestecand continu,apoi se stinge focul si se adauga gelatina se amesteca f. bine si se lasa la ricit.

Margarina se amesteca f. bine cu cele 50 gr zahar pudra.

Crema (racita) si frisca se adauga peste margarina, se amesteca bine si se umple & decoreaza blatul cu aceasta crema .

Decor:dulceata de capsuni si 2 buc.mici de cioco.

Pofta buna!



Am facut blat mare (acesta din poza) si l-am taiat pe jumate in 2 portii egale ,mi-au iesit 2 prajituri lungi (ca cea de sus)



Photobucket

 
©  free template by Blogspot tutorial