Chec clasic
Ingred.:
-3 oua
-1oo gr. zahar
-un varf lingurita cu praf de copt
-100 gr.faina
-15 linguri cu ulei
- esenta de vanilie
Se bat spuma ouale,zaharul,praful de copt si esenta
apoi se adauga faina (putin cate putin) amestecand usor cu telul
dupa aceea se adauga uleiul (putin cate putin)amestecand usor
apoi se ia 5 linguri din compozitie si se amesteca cu o lingura de cacao, se toarna deasupra compozitiei din tava,si se amesteca usor cu coada unei linguri
dupa care se da la copt 160℃ 35 minute
m-i sa crapat pe mijloc,dar asta e...de obicei majoritatea chec-urilor se crapa pe mijloc,important este sa isi pastreaze volumul dupa coacere (*-*)...si pt. a nu ramane cu umflatura in mijloc, l-am asezat imediat cu fata-n jos pe un grataras si am apasat usor cu palma de 2-3 ori pe fundul checului ,dupa care l-am lasat sa se raceasca (cam 1 ora ),l-am pudrat cu zahar,l-am taiat si l-am papat
Chec cu Lamaie
Ingred:
-3 oua
-1oo gr. zahar
-un varf lingurita cu praf de copt
-100 gr.faina
-15 linguri cu ulei
-putina esenta de vanilie
-coaja rasa de la o lamaie
-3 linguri cu zeama de lamaie
Mdp:
Se bat spuma ouale,zaharul,praful de copt si esenta,apoi se adauga faina (putin cate putin) amestecand usor cu telul
,dupa aceea se adauga uleiul (putin cate putin) + coaja de lamaie + cele 3 linguri cu zema de lamaie si amestecam usor,apoi compozitia rezultata se pune in forma de chec(tapetata cu foaie pergament)si se da la copt 160℃ in jur de 35 minute.Dupa ce sa racit il pudram cu zahar pudra.
Chec cu Ciocolata si Stafide
Ingred:
-3 oua
-10o gr. zahar
-un varf lingurita cu praf de copt
-90 gr.faina
-10 gr. cacao
-15 linguri cu ulei
-putina esenta de rom
-50 gr. ciocolata (taiata bucatele mici)
-un pum cu stafide stropite cu putina esenta de rom
Mdp:
Se bat spuma ouale,zaharul,praful de copt si esenta,apoi se adauga faina + cacao (putin cate putin) amestecand usor cu telul
,dupa aceea se adauga uleiul (putin cate putin)si amestecam usor,apoi compozitia rezultata se pune in forma de chec(tapetata cu foaie pergament)iar deasupra presaram stafidele si bucatelele de ciocolata,dupa care se da la copt 160℃ in jur de 35 minute.Dupa ce sa racit il pudram cu zahar pudra.