joi

Ciorba de burta cu lapte

Photobucket
Ingred:
-cam 2.5 litri apa
-500 gr burta gata fiarta
-1 morcov taiat potrivit
-2,3 linguri de faina (dizolvata in putina apa)
-1 lingura cu concentrat supa de oase
-sare dupa gust
-200 ml lapte
-otet dupa gust

+ urmatoarele legume pt. obtinea gustului de ciorba:1 morcov taiat mare,2 cepe taiate potrivit,8 cetei de usturoi taiati pe jumate,cateva boabe de piper,toate acestea se pun intr-un saculet din plasa.

Se pune apa pe foc si cand a inceput sa dea in clocot i adaugam burta ,saculetul cu legume si putina sare,l-e fierbem in jur de 50-60 minute,apoi se strecoara iar supa si bucatile de burta se pun iarasi la fiert adaugandui 1 morcov taiat potrivit,lingura cu supa si putina sare,se lasa la fiert 20-30 minute dupa care adaugam faina,otetul,laptele si l-e mai fierbem 2-3 minute.

*eu de obicei folosesc burta de porc(gatsu) sau de intestine (motsu).
* ciorba de burta trebuie sa fie putin mai groasa decat ciorba normala si de aceea se adauga faina *daca nu aveti concentra cu supa de oase fierbeti cateva oase intr-un 1.5litru de apa pana se albeste culoarea apei....dureaza cam 2 ore,poate si mai mult.
* in cazul meu in loc de smantana am folosit lapte....si a iesit destul de buna


Acesta este concentratul cu supa de oase,este Chinezeasca si se gaseste mai prin toate magazinele de food,s-ar putea sa aiba si-n Romania dar sub o alta forma si denumire.
Photobucket

0 Comments:

 
©  free template by Blogspot tutorial