duminică

Prajitura cu crema de dulceata (visine)

Photobucket

Blat
-100 gr margarina topita
-60 gr ciocolata (topita impreuna cu margarina)
-1 lingura de cacao (amestecata in compozitia de margarina cu cioco)
-6 oua
-100 gr faina
-120 gr zahar
-1 lingurita praf de copt
-cateva picaturi de esenta rom

MDP. blat
1.Se topeste margarina si apoi se adauga ciocolata (taiata buc.mici) si cacaoa se amesteca bine pana se topeste ciocolata.
2.Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma cu zaharul,praful de copt si esenta de rom.
3.Galbenusurile se adauga peste compozitia de margarina(dupa ce sa racit putin) si se amesteca bine,apoi se adauga peste albusuri putin cate putin si se amesteca ,iar compozitia rezultata se pune intr-o tava intinsa(tapetata cu unt si cu foaie pergament pe fund),se coace 180℃ cam 30 minute.
4.Dupa ce sa copt se scoate din forma se lasa la racit apoi se taie pe jumate (ca blatul de tort) si se insiropeaza putin cu apa ( amestecata cu zahar).

Crema
-1 galbenus de ou
-2 linguri faina
-300 ml lapte
-5 linguri dulceata de visine
-80 gr.zahar
-10 gr.geletina farina (pudra)
-cateva pic.esenta de rom
-120 gr margarina
-50 gr zahar pudra

Se pune faina intr-o craticioara si i se adauga laptele putin cate putin amestecand continu,apoi se adauga galbenusul,zaharul,esenta si se amesteca f. bine,dupa care se pune pe foc mic si se fierbe amestecand continu pana se ingroasa,apoi se adauga cele 5 linguri de dulceata se amesteca si se mai fierbe inca putin amestecand continu,apoi se stinge focul si se adauga gelatina se amesteca f. bine si se lasa la ricit.
Margarina se amesteca f. bine cu cele 50 gr zahar pudra.
Dupa ce sa racit crema se adauga peste margarina se amesteca bine si se umple blatul cu aceasta crema apoi se da la frigider 1 ora.
Se taie marginile prajiturei,apoi se taie prajitura bucati potrivite(sau bucati mai mici pt. invititati multi) si se glazureaza cu glazura de ciocolata,iar in mijloc i se pune cate o visina din dulceata, se presara fulgi de cocos,si se mai da la frigider pt.20 minute.

Glazura de ciocolata
-100ml lapte
-3 ciocolate(190 gr.taiata buc. mici)
-2 foi de gelatina (inmuiate in apa)
(-1 lingurita dulceata de visine strecurata)OPTIONAL
Se pune laptele la incalzit (foc mic)se adauga dulceata,ciocolata si se amesteca pana se topeste ciocolata apoi se stinge focul si se adauga cele 2 foi de gelatina se amesteca bine ,dupa care se lasa la odihnit cam 10-15 min.,apoi glazuram prajuturile.

Pofta buna!

0 Comments:

 
©  free template by Blogspot tutorial