marți

Placinta cu branza si gem de afine



Reteta este originala a lui CristinaK,eu doar am inlocuit cu gem de blueberry si am copt-o la 200 grade circa 25-30 min.

Ingred.
7 foi de placinta

umplutura
6 oua + 1 albus
1.500g branza dulce de vaca
350g visine/cirese din dulceata
300g smantana dulce
1 plic mare de zahar pudra (80g)
Se bat putin ouale, se adauga si restul ingredientelor
si se amesteca usor, dar bine.

pentru uns foile
100g smantana dulce - la temperatura camerei
100g nutella - la temperatura camerei
Se amesteca pana se omogenizeaza.

pentru uns deasupra
1 galbenus (sau doua)
4-5 linguri smantana dulce

Se unge tava de aragaz cu ulei sau unt.
Se aseaza in tava o foaie, se unge cu aprox. 2 linguri din amestecul de smantana si nutella,


se aseaza cea de-a doua foaie, se unge si aceasta, se procedeaza la fel si cu cea de-a treia foaie, se aseaza si a patra foaie - aceasta insa nu se mai unge deasupra. Peste ea se toarna amestecul de branza care se niveleaza si apoi se acopera cu o foaie de placinta.
Se unge si aceasta cu smantana si nutella, se acopera cu o foaie, care se unge si ea si din nou o foaie. Aceasta din urma se unge cu galbenusul amestecat cu smantana.
Se da la cuptor... e delicioasa si calda si rece ;)... se poate servi pudrata cu zahar sau cu un sirop de ciocolata :) ... eu insa o prefer asa simpla :P
Pofta buna!

0 Comments:

 
©  free template by Blogspot tutorial