joi

Cozonac



Ingred.
-300 gr. faina cu agent de dospire
-200 gr.faina normala
-240 ml.lapte
-100 gr.unt (topit)
-140gr. de zahar
-12gr drojdie
- coaja rasa de la o lamaie
-putina esenta de rom si de vanilie
- 2 galbenusuri de ou
-1 praf de sare

UMPLUTURA   cu rahat (taiat cuburi mici), si umplutura cu cacao:se bate 2 albusuri de ou spuma cu 2 linguri de zahar , apoi pun o lingura cu varf de cacao + 50gr. de nuci pisate, le amestec bine si gata umplutura.
Sau varianta mai simpla; umplutura cu crema de ciocolata cumparata din comert, intinzi crema de cioco pe suprafata a aluatului apoi presari deasupra nuci pisate si 1-2 linguri de zahar.

Mod de prep.
Pun intr-o oala mica laptele si-l incalzesc , apoi sting focul si adaug zaharul,untul,esentele si coaja de lamaie le amestec bine(pana se topeste zaharul si untul)..
Intre timp pun in masina(de framantat) faina,drojdia,galbenusurile,sarea si apoi adaug ingredientele din oala(laptele..etc) si las coca la framantat,dupa ce sa terminat programul de framantare si dospire scot aluatul din masina si-l framant la mana cu putina faina si ulei pe palme ,apoi intind foaie si ung cu umplutura de cacao apoi il rulez si-l pun in tava dupa care il ung cu putin unt(topit) si las la dospit 15-20 min. dupa care il ung cu ou batut si il dau la copt 160 grade 35-40 minute ,imediat dupa coacere il mai ung cu putin unt (pt. as pastra fragezimea),apoi il pudrez cu zahar si gata .
Pofta buna !

0 Comments:

 
©  free template by Blogspot tutorial