duminică

Pateu de ficat

 
Ingred:
-300 gr. ficat de pui(sau de porc taiat in buc.potrivite)
-400 gr. carne de porc(fara grasime)
-80 gr. unt sau margarina(la temp. camerei)
-1ceapa taiata in buc. potrivite
-1 frunza de dafin
-1 lingura cu zahar pudra
-50ml.supa(in care am fiert carnea,ficatul si ceapa)
-sare si piper dupa gust
 
Mod. de preparare:
1.Se spala bine ficatul in apa rece apoi se tine 5-10 minute in apa cu gheata(pt. eliminarea mirosului neplacut).
2.Carnea si ceapa se spala se taie in buc. potrivite  si se pune la fiert in apa cu sare si cu frunza de dafin,se lasa la fiert 10-15 minute,apoi se adauga ficatul (scurs de apa)si se mai lasa la fiert 15 minute,dupa aceea eliminam frunza de dafin,oprim cele 50 ml.de supa ,le strecuram si apoi l-e dam prin masina de tocat de 2 ori sau in juicer pana devine ca o pasta omogena(eu am facut pasta in juicer),apoi adaugam untul(sau margarina)  si amestecam fff bine pana se topeste untul,dupa care punem lingura de zahar,sare si piper dupa gust,amestecam un pic si dam la frigider pt.1-2 ore ca sa se inchege.
 
 



0 Comments:

 
©  free template by Blogspot tutorial