vineri

Negresa cu alune



Ingred.
-5 oua
-10 linguri (rase) cu zahar
-10 linguri (rase) cu faina
-1 lingura cu praf de copt
-5 linguri (rase)cacao
-2 ciocolate topite (cam 120 gr)
-100 gr. unt
-esenta de rom si vanilie
-coaja de la o portocala
-200 gr. alune pisate bine (sau nuci)

Mod de prep.
Se mixeaza ouale si zaharul f.f. bine pana se fac ca o crema de culoarea untului ,apoi se adauga in ploaie(putin cate putin) praful de copt, faina si cacaoa amestecand usor cu o lingura de lemn sau cu telul,dupa ce sa incorporat bine adaugam, untul(topit) amestecam,apoi adaugam ciocolata (topita) si amestecam iar,dupa care urmeaza esentele,coaja de portocala si alunele,le amestecam iar compozitia rezultata o punem in tava de copt (unsa cu ulei, pusa hirtie pergament pe fundul tavii si tapetata cu faina).Se coace 160℃ 35-40 minute.



Pofta mare !

0 Comments:

 
©  free template by Blogspot tutorial