vineri

Tort "Choco & Peach"

Photobucket

Photobucket

Tortul l-am facut cu 2 creme si o felie de blat din cacao:
1.Crema de piersici galbene
2.Crema de mousse choco
Glazura si crema de mousse choco este inspirata de latortul lui CristinaK (multumesc mult Cristina)numai ca eu am mai adaugat la crema inca 4 linguri de zahar si inca 10 gr de ciocolata + putina esenta de rom.

Crema de Choco mousse:
-2 oua
-8 linguri zahar
-2 linguri amidon
-360ml lapte
-100g ciocolata (50 gr. black choco si 50 gr. milk choco)
-15g gelatina
-60ml lapte
-240ml frisca lichida (batuta spuma cu 3-4 linguri de zahar)
-putina esenta de rom

MDP
Intr-o craticioara se amesteca amidonul cu zaharul, se adauga ouale batute si se omogenizeaza. Se toarna laptele si se pune totul la bain-marie, amestecand continuu, pana se ingroasa. Se da deoparte apoi se adauga ciocolata si se amesteca bine,pana se topeste ciocolata.
Gelatina se pune la inmuiat in lapte (60ml), apoi se incalzeste putin pana se dizolva complet. Se adauga la crema fiarta si se amesteca totul bine.
Frisca(batuta spuma) se adauga la crema racita si se amesteca pana ce se omogenizeaza.


Crema de Piersici:
-400 gr.piersici din compot
-100gr zahar
-10 gr. praf de gelatina(dizolvata in putina apa)
-50 ml suc de piersici (suc din cutie)
-putina esenta de vanilie
-200ml frisca(batuta cu 3 linguri de zahar)

MDP.
Cele 400 gr. de piersici le tocam marunt(sau le facem piure la juicer) si le fierbem cu zaharul si cu sucul de piersici pana se dizolva bine zaharul,apoi le dam doparte si adaugam gelatina + esenta de vanilie si amestecand f.f bine pana se dizolva toata gelatina dupa care le lasam sa se raceasca.Dupa ce sa racit se amesteca putin cate putin cu frisca ,si gata crema!

GLAZURA
-150ml frisca lichida
-200ml apa
-150gr zahar
-100gr cacao
-10gr gelatina la pliculete
-putina esenta de rom
MDP
Intr-o cratita, pe foc, se pune apa cu frisca lichida, se adauga zaharul si se amesteca. Cand s-a infierbantat bine se adauga si cacao si se amesteca bine, se lasa sa dea 2-3 clocote si se da deoparte. Se adauga si gelatina (inmuiata in 40 ml apa) si se amesteca bine. Se trece prin sita. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand.Atentie!nu lasati grazura sa se raceasca prea mult pt. ca se incheaga si nu o mai puteti turna peste tort...se intareste,deci e bine sa fie ca o ciulama subtire.


Modul de asezare in forma (tava) de tort (21cm) cu fund detasabil :

Pe fundul tavii lipim o folie de ceolofan(saran wrap) si asezam cremele in urmatorul fel:
-mousse choco
-crema de piersici
-blat (insiropat cu apa,zahar si esenta de rom)
si-l bagam la frigider pt.3-4 ore ,dupa ce-l scoatem de la frigider i turnam glazura deasupra si-l mai bagam la frigider pt. 30 minute iar apoi il ornam cu frisca si cu cateva feliute de piersici asezate in forma de trandafir (vezi foto)

Pofta buna!

 
©  free template by Blogspot tutorial