sâmbătă

Prajitura cu branza & struguri




Ingred. Aluat:

-150 gr. faina
-1 lingura cu zahar
-80 gr. unt
-1 galbenus
-1 lingura apa
-cateva picaturi cu esenta de vanilie
toate aceste ingrediente se amesteca (framanta) bine,coca rezultata o intindem si o azesam pe fundul tavii de coacere o intepam cu furculita pe ici pe colo iar apoi o dam la copt 180 ℃ circa 16-17 minute.

Ingred. Crema de branza:

-400 gr. branza Cottage cheese (sau cream cheese)
-100 gr zahar
-2 linguri cu faina
-50 ml smantana (nama cream)
-3 oua
-5 picaturi zeama de lamaie
-putina esenta de vanilie
(cateva boabe de struguri taiate felii)

1.intr-un castron amestecam bine branza, smantana ,esenta si zeama de lamaie

Photobucket

2.intr-un alt caston batem ouale cu zaharul la mixer pana se albeste apoi adaugam lingura de faina si amestecam usor cu telul pana se dizolva bine faina,dupa care i adaugam treptat amestecul de branza amestecand continuu f.f usor pana se incorporeaza bine toata branza.

Mod de asezare;

peste aluatul din tava adaugam strugurii,
Photobucket

iar deasupra adaugam compozitia nr.2(crema de branza)
Photobucket

si il cocem la 180 ℃ 35 minute,iar apoi la 160℃ 10-15 minute.

Photobucket

Dupa ce sa copt o lasam sa se raceasca iar apoi o pudram cu zahar pudra

(Atentie! 1. Pt. aceasta prajitura este nevoie de tava cu fund detasabil.
2.Dupa ce ati copt aluatul nu uitati sa ungeti marginile tavii cu putin ulei si sa tapetati cu putina faina,..eu am uitat sa-i fac aceasta procedura si mi-a fost cam greu pana am dezlipit-o de pe margine.
)

Este o bunatate de prajitura si simpla de facut...va asigur ca veti fi foarte foarte satisfacuti ...!!

Photobucket

 
©  free template by Blogspot tutorial