'Reteta de post'
Blat tarta
Ingred:
-150 faina
-20 gr ulei
-35 gr zahar
-un varf de lingurita cu praf de copt
-esenta de vanilie
-50 ml apa
-un praf de sare
Toate aceste ingred se amesteca bine,iar coca rezultata se da la frigider pt. circa 1 ora,apoi se intinde foaia rotund si se aseaza in forma de tarta,se da la copt 180 ℃ 20-23minute.
Crema de tounyu
Ingred:
-200 ml tounyu (lapte de soia)
-50 gr zahar
-esenta de vanilie
-2 linguri cu faina
-5 gr gelatina
Faina se amesteca cu tounyu pana se dizolva bine faina apoi se pune intr-o craticioara se adauga zaharul + esenta de vanilie si se da la foc mic amestecand continu pana se ingroase crema,dupa care se stinge focul si se adauga gelatina (dizolvata in putin tounyu),se amesteca bine dupa care o turnam in blatul de tarta
deasupra am turnat putin zahar caramelizat
iar la final am ornat cu visine,piersici si pudrat cu zahar pudra.
Pofta buna!
vineri
Tarta cu crema de tounyu (lapte de soia)
Subscribe to:
Postare comentarii (Atom)
0 Comments:
Post a Comment