duminică

Tort Tina 8 ani

PhotobucketPhotobucket

Tortul este facut din blat de cacao .
Am folosit 2 feluri de creme

1.Crema de Piersici
-250 gr piure de piersici(piersici din compot bagate la mixer)
-100 gr zahar
-1 lingura cu varf de faina
-100ml lapte
-150 ml suc de piersici(din compot)
-60 gr margarina
-un galbenus de ou
-10 gr gelatina farina
-100 gr frisca batuta

Faina se amesteca bine cu laptele, sucul de piersici si galbenusul de ou.
Se pune intr-o craticioara piureul de piersici,zaharul, si se da la foc mic amestecand continu pana se topeste zaharul,apoi i se adauga laptele+sucul de piersici+ galbenusul(care a fost amestecata cu faina) se fierbe amestecand continu pana ce compozitia se ingroasa apoi se pune gelatina + margarina si se mai fierbe cam 2-3 minute (amestecand continu),iar apoi se stinge focul si se lasa sa s-e raceasca.Dupa ce sa racit se amesteca bine cu 100 gr frisca batuta cu putin zahar.

2.Crema de capsuni
-200 gr. piure de capsuni congelate(am descongelat capsunile si le-am bagat la mixer)
-120 gr zahar
-200 ml lapte
-1 lingura cu varf de faina
-60 gr margarina
-un galbenus
-10 gr gelatina farina.
-100 gr frisca batuta
Faina se amesteca bine cu laptele si galbenusul de ou.
Se pune intr-o craticioara piureul de capsuni,zaharul, si se da la foc mic amestecand continu pana se topeste zaharul,apoi i se adauga laptele+ galbenusul(care a fost amestecata cu faina) se fierbe amestecand continu pana ce compozitia se ingroasa apoi se pune gelatina + margarina si se mai fierbe cam 2-3 minute (amestecand continu),iar apoi se stinge focul si se lasa sa s-e raceasca.Dupa ce sa racit se amesteca bine cu 100 gr frisca batuta cu putin zahar.

L-am decorat cu frisca,fondante trandafiri din marshmallow,si un cosulet facut din ciocolata si taiat o jumatatate din el, umplut cu capsiuni.La scris nu prea m-am descurcat...mi-a cam tremurat mana (*~*)

6 Comments:

Ana said...

Felicitari Dragonico a iesit superb tortul si cred ca Tina a fost fericita cand a vazut ce totrt i-ai facut.
Asteptam de ieri sa-l vad,eram tare curioasa cum s-au comportat trandafirii pe suprafata de frisca....Felicitari inca o data.

Mamichan said...

Tina,La multi ani !Multa sanatate si sa ai o copilarie frumoasa!
Dragonika,tortul arata foarte bine si cred ca a fost si fff delicios;)
Sa-ti traiasca fata si sa-ti aduca numai bucurii si realizari!

Dragonika said...

Va multumesc mult (*=*)

CristinaK said...

Magda, cu intarziere... ii urez si eu Tinei "LA MULTI ANI!" si multa, multa sanatate!
Tortul... yammi, yammi... cred ca a fost foarte racoritor de la cremele cu fructe ♥♥♥

Dragonika said...

Multumesc mult Cristina (*=*),a fost foarte buna crema dar copiilor tot frisca l-e place mai mult...au lins toata frisca de pe suprafata tortului si toate capsunile ,am realizat ca copii de aici sunt obisnuiti cu gustul torturilor clasice de frisca,in schimb decorul cu trandafiri si cosuletul de cioco i-au lasat cu gura cascat,o mamica a scos repede telefonul si a inceput sa-i poze tortului ...yatta!!!(*=*)

Totoro said...

La multi ani Tinei!!f fumosii trandafirii iar tortul e superb...BRAVO!!!!!o zi buna si spor la gatit bunataturi^-^

 
©  free template by Blogspot tutorial