Pt. umplutura:
-scortisoara
-zahar
Aluat
-300gr. faina kameria (cu agent de dospire)
-200 gr faina normala
-12gr. drojdie
-240 ml. lapte
-50 gr unt topit(sau margarina)
-2 galbenusuri de ou
-50 gr zahar
-putina esenta de vanilie
toate aceste ingrediente se framanta la mana sau la masina,apoi se lasa la dospit cam 30-40 min. ,dupa ce sa dospit se mai framanta putin cu ulei pe palme apoi se intinde aluatul si se unge suprafata cu praf de scortisoara si zahar,dupa care se ruleaza si se taie felii potrivite,feliile se pun pe tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se mai lasa la dospit 10-15 de minute,apoi se ung cu ou pe deasupra si se coc la 160℃ cam 25-30 minute.
*Dupa coacere i puteti turna deasupra glazura de zahar sau i unge-ti cu sirop(apa cu zahar)
Pofta buna!
Melci cu cacao
Aluatul este la fel ca cel de cinnamon roll insa umplutura difera,pe acesta l-am umplut cu 2 linguri de cacao amestecate cu un albus batut,am intins umplutura pe suprafata foii de aluat apoi am presarat zahar si alune pisate l-am rulat si l-am taiat in buc. apoi le-am pus pe tava (in tava am turnat 7 linguri de lapte) si le-am mai lasat la dospit 15-20 min.apoi le-am copt .Dupa ce s-au copt le-am insiropat bine cu mult sirop(apa cu zahar si putina esenta)
marți
Cinnamon roll
Subscribe to:
Postare comentarii (Atom)
4 Comments:
Ce frumoase ti-au iesit!♥♥♥
Mai ai? Ca sa-ti fac o vizita scurta... doar cat sa pap unul :D
Cristina nu mai am...gomene!dar nu-i nici o problema ca am sa-ti fac altii (*=*)..kiss you.
Maine am sa mai fac dar vreau sa-i fac cu cacao & alune(in loc de nuci ca melcii din patiseria noastra...ce pofta am!!)dar de data asta o sa l-e pun putin lapte in tava in care-i coc...la aburi ,tsukute mimasu !
"cacao & alune" ^-^ mmm ^-^ Cred ca au iesit niste melcisori yammi-yammi!!!
Cristina au iesit buni,nu chiar perfect cu cei dinRomania dar au fost buni...mi-am facut pofta(*=*)
Post a Comment