duminică

Tort "Dragonika" (reteta de baza)

Photobucket
Photobucket

Blatul este ca cel de rulada.Dupa coacere se taie in bucati de marimea marginilor de forma.

Blat
-3 oua
-3 linguri faina
-un praf de sare
-2 linguri de zahar
-o lingurita praf de copt
-putina estenta de vanilie

MDP
Se bat oule,zaharul,sarea,esenta si praful de copt cu mixerul pana se face ca o crema, apoi se adauga faina putin cate putin amestecand usor cu o paleta ( de data asta nu se mai amesteca cu mixerul),apoi se pune compozitia rezultata in tava (unsa cu unt si pusa hartie pergament pe fundul tavi),se da la copt 180 grade 17-20 minute.


Crema
-400ml lapte
-2 galbenusuri (frecate)
-50-55 gr faina
-100 gr unt
-100 gr zahar
-80 ml suc de portocale (100% natural)
-coaja razuita de la o portocala
-15 gr gelatina (3 plicuri gelatina farina)
-150 gr frisca batuta cu o lingura de zahar
Se pune intr-o craticioara la foc mic (cam 3-4 minute)laptele,sucul de portocale,zaharul,coaja de portocala si se amesteca bine(pt a se dizolva zaharul),apoi se lasa la racit.
Dupa ce sa racit bine se strecoara si i se adaua galbenusurile frecate si se amesteca.
Faina se pune intr-o craticioara si se adauga treptat compozitia de lapte amestecand continu(pt. a nu se forma cocoloase).
Apoi se pune pe foc (mic) amestecand usor (continu) pana se ingoase crema,dupa care se stinge focul si se adauga untul (se amesteca pana se topeste)apoi se adauga gelatina si se ameste f.f. bine,dupa care se lasa sa se raceasca.
Dupa ce sa racit se adauga frisca amestecand usor pana se incorporeaza bine frisca.

Gelatina de portocala
-300 ml suc de portocala ( 100% natural)
-100 ml apa
-100 gr. zahar
-putina coaja de portocala
-7 foi gelatina (inmuiate in apa calduta).
Se pune intr-o craticioara sucul de portocale,apa,zaharul,coaja de portocala si se da la foc mic amestecand bine pana se dizolva zaharul (doar se incalzeste ,ci NU se fierbe) apoi se stinge focul si se adauga foile de gelatina se amesteca f. bine (pana se topesc foile),dupa care se strecoara (printr-o strecuratoare)apoi se lasa sa se raceasca.
Bucatile de blat se aseaza pe marginile formei(vezi foto),iar in mijloc se pune crema ,apoi cateva felii de portocala si deasupra gelatina de portocale,apoi se pune la frigider pt.5 ore.
Inainte de servire am razuit putina ciocolata deasupra,si am scris initiale Dragonika cu ciocolata alba topita,...frunzele sunt artificiale.
* Gust:dulce cu aroma puternica de portocale.....f.f.f bun !!!
* Pt. a nu se lipi tortul de marginile formei si pt. a se scoate mai usor forma se imbraca cu ceolofan (saranwrap)de jos si pana sus.
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Pofta buna !

4 Comments:

Mamichan said...

Arata foarte bine. Felicitari!

Magalena jp. said...

Multumesc mult !(*=*)

Anonim said...

dragoniko,esti o dulce!tortul a fost super bun.Ce fac astia pe la cofetarii e nimic pe langa ce faci tu.

Magalena jp. said...

Gabi ma bucur ca ti-a placut..yatta ne !!!
Deabea astept sa termin curatenia ca vreau sa incerc un altfel de tortulet,am capu' plin de idei (*=*)
Arigatou !

 
©  free template by Blogspot tutorial