duminică

Prajitura cu crema de lamaie

Photobucket
Photobucket

1.Blat de 15 cm.(subtire....din3 oua)

2.-200 ml de frisca.
Frisca s-e bate f.bine cu 3 linguri de zahar si se pune la frigider.

3.Crema de lamaie ;
-3 oua,
-3 linguri de zahar,
- coaja de la o lamaie,
-5 gr. gelatina farina
-2 linguri fructe din compot(eu am pus mango),
-30 ml zeama de lamaie.
Cele 3 oua ,zaharul,zeama de lamaie ,coaja rasa de lamaie se bat f. f. bine pana se fac ca o crema (se bat la baimarin,adica se bat intr-un castron care este pus deasupra unei cratite cu apa pe aragaz la foc mic ),apoi se adauga cele 5 gr.de gelatina se amesteca f.f. bine ,dupa aceea se lasa cateva minute sa se raceasca apoi se adauga frisca si fructele,si se amesteca(incorporeaza).

4.Gelatina cu lamaie(gelatina de deasupra prajiturii) ;
2 foi si jumatate de gelatina(cam 3-4 grame)
4 lingurite de zahar,
30 ml zeama de lamaie,
80 ml apa,
putina coaja de lamaie rasa.
Foile de gelatina se pun in apa rece 10 minute.
Zeama de lamaie,apa ,zaharul si coaja de lamaie se incalzeste putin la foc mic,apoi se stinge focul si se adauga gelatina,se amesteca bine apoi se lasa sa se racesca putin dupa care se strecora printr-o sita ,apoi se pune intr-o farfurie si se da la frigider pt. a se inchega.

MDP.
Dupa ce sa racit blatul il intoarcem in tava in care sa copt( tava trebuie sa aiba fund detasabil) si turnam crema deasupra,apoi il dam la frigider 3-4 ore,dupe ce ati scos prajitura de la frigider o asezati pe o farfurie si i puneti deasupra gelatina de lamaie(gelatina sfarmata cu o furculita),iar restul decorului depinde de gusturile si stilurile fiecaruia(eu i-am pus pe margini mango si frisca,iar deasupra mango ,frisca ,o felie de lamaie coapta .
Pofta buna!

0 Comments:

 
©  free template by Blogspot tutorial