marți

Eclere cu crema de cocos



Ingred.pt.crema de cocos

-200 ml lapte
-7 linguri lapte de cocos
-70 gr unt
-80 gr zahar
-3 linguri pudra de cocos
-3 linguri faina
-5 gr gelatina farina(un pliculet)
-5 linguri cu varf de frisca batuta

MDP
Faina se amesteca bine cu laptele(normal) si laptele de cocos,apoi se toarna intr-o craticioara i se adauga zaharul,pudra de cocos,untul, si o dati la foc mic amestecand continu pana ce compozitia se ingroasa apoi stingeti focul si adaugati gelatina amestecati bine si apoi o lasa-ti sa se raceasca,cand sa racit i adaugati frisca batuta si amestecati bine,apoi umpleti eclerele.

Ingred. pt cojile de eclere
-250 ml apa
-100 g unt sau margarina
-150 g faina
-4 oua
-un praf sare
-o lingurita praf de copt

MDP
Se pune apa,sarea si untul intr-o craticioara la foc. Cand incepe sa fiarba se adauga faina si se amesteca f. bine pana incepe sa se desprinda dupa margine si se face ca o bila apoi se stinge focul si se lasa asa pane se raceste un pic.
Dupa ce s-a racit se pune putin cate putin cele 4 oua(batute bine cu praful de copt)amestecand continu,compozitia rezultata se pune intrun sprit si se aseaza pe tava in forma de batoane sau forme rotunde(tava unsa sau tapetata cu foaie pergament). Se dau la cuptor la 200 grade - 20 min iar apoi la 220 grade inca 5 minute.
Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se raceasca si apoi fiecare ecler se taie pe margine (dar nu pana la capat), si i se introduce crema iar pe suprafata capacului se unge cu putina glazura de zahar si se presara fulgi de cocos sau ciocolata razuita.
Pofta buna !

0 Comments:

 
©  free template by Blogspot tutorial